Aktualitások

A

Mi folyamatosan követjük a változásokat. Ha kevés ideje van és szeretne értesülni röviden a lényegről, iratkozzon fel hírlevelünkre:  E-mail címe biztonságban van. Olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Új transzferár rendelet 2018-tól

Megjelent: 2017. november 7.

Az NGM új rendeletet alkotott a transzferár dokumentáció elkészítésének szabályairól. Számos régi elem mellett újak is felfedezhetőek a 2018. január 1-ét követően alkalmazandó rendeletben. A rendelet az EU közös transzferárfóruma által rögzített követelményeknek való megfelelést szolgálja. Tovább »

A 2018-as év jelszava: GDPR

Megjelent: 2017. október 2.

2018. május 25-én hatályba lép az európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR), amelynek előírásai gyakorlatilag minden céget érintenek. Fő célja a személyes adatok megfelelő biztonságának, védelmének megvalósítása. Tovább »

Felkészülés az online számlázásra

Megjelent: 2017. augusztus 28.

A számlázó szoftverek online adatszolgáltatására vonatkozó szabályok ugyan csak 2018. július 1-én lépnek majd életbe, a felkészülést már érdemes most megkezdeni. A számlázáshoz kapcsolódó online adatszolgáltatás teljesítésére áfa köteles belföldi vállalkozások, mind az áfa regisztrált vállalkozások kötelezettek lesznek. Tovább »

Reklámadó változások

Megjelent: 2017. július 26.

Az Európai Bizottság határozatának hatására az országgyűlés 2017. július 1-jétől megváltoztatta a reklámadó szabályait. A jogalkotó a múltbeli adófizetési kötelezettségeket egy sajátos jogtechnikai megoldással visszamenőlegesen eltörli, a jövőre nézve azonban magasabb adómértéket állapít meg. Tovább »

Country by Country Report Magyarországon

Megjelent: 2017. június 23.

Törvénybe iktatták Magyarországon a Country by Country Report részleteit. A transzferárazást érintő adatszolgáltatási kötelezettség egy olyan akciósorozatnak a része, amely az adóelkerülés visszaszorítását nemzetközi szinten szolgálja (BEPS akcióterv). Tovább »