ABT blog

A

Üdvözöljük az ABT szakmai blog oldalán. Írásainkban törekszünk arra, hogy közérthető módon gyakorlatias információt adjunk szakmai kérdésekben és igyekszünk megválaszolni az Ön által feltett kérdéseket is.

Online adatszolgáltatás – körvonalazódnak az új rendszer szabályai

Megjelent: 2017. október 18. | Témakör: Adózás

2018. július 1-jén lépnek életbe az online adatszolgáltatás szabályi, tehát az adózóknak eddig az időpontig kell az általuk használt számlázóprogramot alkalmassá tenni arra, hogy az elkészített .xml fájlokat továbbítsa az adóhatóság részére. Szeretném hangsúlyozni, hogy egy online adatszolgáltatás kerül bevezetésre, bár a köznyelv online számlázásként emlegeti az új rendszert. Az adatszolgáltatás nem lesz teljes körű, … Online adatszolgáltatás – körvonalazódnak az új rendszer szabályai részletei…
Tovább »

Váratlan fordulat a lakáskiadás adózásában

Megjelent: 2017. július 21. | Témakör: Adózás , Üzlet

A rövidtávú lakáskiadók tevékenysége ellen tiltakoznak – többek között – a szállodák, mert a magánbérbeadók sokkal kevesebb szabály betartására kötelezettek, ráadásul még kedvezőbb adózási szabályok is vonatkoznak rájuk. Emiatt várható volt, hogy a rövidtávú lakáskiadásra vonatkozó szabályok szigorodni fognak, a kedvező adózási mód mértéke növekszik, esetleg az átalányadózás intézményét eltörlik. Most mi történik? Pont az ellenkezője:
Tovább »