ABT blog

A

Üdvözöljük az ABT szakmai blog oldalán. Írásainkban törekszünk arra, hogy közérthető módon gyakorlatias információt adjunk szakmai kérdésekben és igyekszünk megválaszolni az Ön által feltett kérdéseket is.

Eljött a személyre szabott SZJA bevallás ideje

Megjelent: 2017. május 11. | Témakör: Adózás , Bér- és munkaügy , Üzlet

Ahogy azt már valószínűleg sokan tudják, a NAV minden adózónak elkészíti a 2016. évi SZJA bevallás tervezetét az őstermelők, az egyéni vállalkozók és az adószámos magánszemélyek kivételével. Akik nem tartoznak az előbb felsorolt kivételek közé, azoknak készül tervezet a munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások alapján. A kérdés már csak az, hogy a tervezet hogyan jut el … Eljött a személyre szabott SZJA bevallás ideje részletei…
Tovább »

Visszafizetett CAFETERIA és járulékainak számviteli elszámolása

Megjelent: 2016. december 14. | Témakör: Adózás , Bér- és munkaügy , Számvitel

A munkavállalók általában éves cafeteria keretet kapnak (nettó vagy bruttó módon meghatározva) béren kívüli juttatásként munkáltatójuktól, melyet már év elején/évközi belépők esetén pedig munkájuk megkezdésekor felosztanak a teljes évre. De hogyan kell eljárni, ha a munkaviszony év közben megszűnik?
Tovább »

Szavazatszámlálók, választási bizottsági tagok mentesülése munkavégzés alól

Megjelent: 2016. szeptember 27. | Témakör: Bér- és munkaügy

Az országgyűlési, helyi önkormányzati választások, illetve a népszavazások alkalmával helyi választási bizottságokat illetve szavazatszámláló bizottságokat állítanak fel az egyes körzetekben. A választási törvény alapján a szavazatszámlálók, illetve választási bizottsági tagok a választást, népszavazást követő napon mentesülnek a munkavégzési kötelezettség alól.
Tovább »