Cégünk története – 2018-ban immár 25 éve Magyarországon

C

A Zürichből indult ABT Treuhand cégcsoport 1993 óta végzi tevékenységét Magyarországon. A magyar vállalkozás mára több mint 50 felsőfokon képzett, naprakész ismeretekkel rendelkező, több nyelven beszélő munkatársat foglalkoztat és mintegy 28 országból érkező, több mint 300 ügyfelet szolgál ki.

1980: A kezdetek Svájcban

Cégcsoportunk első cégét 1980-ban alapította Andreas Baumann Zürichben, ahol a pénzügyi kultúrának közismerten nagy hagyományai vannak. A vállalkozás elsősorban helyi és nemzetközi érdekeltségű cégek svájci pénzügyeivel, adózásával és könyvelésével kezdte meg tevékenységét.

Cégünk neve az alapító, Andreas Baumann nevének, valamint a Treuhand szó kezdőbetűiből áll össze. A német nyelvterületen elterjedt „Treuhand” egy olyan szolgáltatót takar, aki ügyfelei pénzügyeit és adózását megbízhatóan, diszkréten, magas szakmai igényesség mellett kezeli.

Zürich

Andreas Baumann, a cégcsoport alapítója

A ’80-as években indult vállalkozásunk látványosan fejlődött és több nemzetközi érdekeltségű vállalatcsoport tanácsadói lettünk. Andreas Baumann vezetésével sajátos cégkultúrát alakítottunk ki, amelynek máig legfőbb jellemzői a kiemelkedő tisztesség és a felelősségvállalás.

Ezzel a mentalitással gyors sikereket értünk el és a személyes ajánlások révén viszonylag gyorsan, nagy ügyfélkörre tettünk szert. Egyre nevesebb cégek bíztak meg szakértelmünkben és egyre jelentősebb megbízásokat kaptunk.

1993: Új irány - Budapest

Andreas Baumann még gyerekként ismerkedett meg egy magyar fiúval, aki 1956-ban került Svájcba. Rajta keresztül ismerte és szerette meg Magyarországot. A ’80-as években több közhasznú projekt révén közelebbről is megismerkedett az országgal.

A rendszerváltást követően, amikor Magyarországon is egyre több külföldi cég kezdett vállalkozási tevékenységbe, jó alkalom kínálkozott arra, hogy a cégcsoport Magyarországon is irodát nyisson és kiszolgálja ezeket a jórészt nyugat-európai cégeket. Ezáltal is szorosabbra fűzve a kapcsolatot Svájc és Magyarország között.

A cég első írógépe 1980-ból

Budapesti irodánk Andreas Baumann és Társai Kft. név alatt 1993-ban kezdte meg működését, átvéve a Svájcban kialakított munkamódszereket és alapelveket, amelyről az elmúlt huszonöt év tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy itthon is beváltak.

Második lépésként könyvvizsgáló cégünket alapítottuk meg 1996-ban. Célunk az volt, hogy a nemzetközi, főleg német nyelvterületről érkező cégeknek minőségi és megbízható könyvvizsgálati szolgáltatást nyújtsunk.

A magyar vállalatcsoport vezetését 2001-ben Láng József vette át. Ekkor cégünk két elkülönült területen működött, majd 2005-től már négy üzletágba (könyvelés, bérszámfejtés, adótanácsadás és könyvvizsgálat) szerveztük szolgáltatásainkat. Ezt a struktúrát 2012-től a kockázatmenedzsment üzletággal egészítettük ki, Smohay Ferenc vezetésével.

2017-ben alakult meg az ABT Treuhand Csoport legfiatalabb tagja, az ABT Adatbiztonsági Tanácsadó Kft. Az új vállalkozás tizenéves tapasztalattal rendelkező IT adatbiztonságra specializálódott szakembereket, illetve adatvédelem területén jártas jogászokat foglal magába. Egyik legfontosabb szolgáltatási területük az EU adatvédelmi rendelkezésével, a GDPR-ral kapcsolatos tanácsadás.

Vállalkozásunk alapelvei

Vállalkozásunk továbbra is vallja a kezdetekben lefektetett alapelveket:

  • munkánkért vállaljuk a felelősséget
  • a határidőket maradéktalanul betartjuk
  • célunk a jogszerűség és tisztesség mellett az ügyfelek érdekeinek képviselete
  • úgy törődünk ügyfeleinkkel, ahogy szeretnénk, hogy ügyfélként velünk törődjenek