Adózási átvilágítás (szimulált adóvizsgálat)

Kinek javasoljuk?

Azon vállalkozásoknak, amelyeket az adóhatóság az elmúlt években még nem vizsgált átfogó adóellenőrzésen.

Az adóhatóság a vállalkozások több mint 60%-át ötéves időszakonként legalább egy alkalommal vizsgálat alá vonja. Mivel az adókötelezettségek elévülésének ideje meghaladja az öt évet, ezért a vállalkozások többsége számíthat arra, hogy adóéveit, illetve adóbevallásait az adóhivatal az elévülési időn belül vizsgálni fogja.

Miért hasznos?

Az ABT Treuhand csoport által végzett adóügyi átvilágítás során feltárt kockázatok, vagy hibák javítása lényegesen kevesebbe kerül, mintha a hibát az adóhatóság tárná fel.

Saját korrekció, úgynevezett önellenőrzés során csupán a normál jegybanki alapkamatnak megfelelő összeget kell fizetni a feltárt adókülönbözet után. Amennyiben a hibát az adóhivatal állapítja meg, úgy az alapkamat duplájával (késedelmi pótlék), valamint adóbírsággal (a feltárt adóhiány 50%-a), illetve mulasztási bírsággal (akár 2 millió forint hibánként) is sújthatja a vállalkozást.

Mit teszünk?

Egy szimulált adóellenőrzés keretében pontosan olyan vizsgálatot igyekszünk végezni megbízónknál, mint amilyet az adóhivatal is lefolytatna.

Átnézzük az elmúlt évekről készített adóbevallásokat, kiszűrjük a kritikus területeket, amelyek gondot okozhatnak egy esetleges adóellenőrzés során. Ezután javaslatot teszünk a hibák kijavítására, és igény esetén elkészítjük a szükséges önellenőrzéseket.

Az adóügyi átvilágítás során ügyfeleinkkel együtt gondolkodva igyekszünk a felmerült problémákra megoldást találni. Kidolgozott javaslatainkért felelősséget vállalunk.

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

Üzenet küldése

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.