Cégcsoport átstrukturálásával kapcsolatos tanácsadás

Kinek javasoljuk?

Olyan cégeknek, amelyek egy vállalatcsoport részeként működnek, vagy terveznek működni és ahol bármilyen okból felmerül a cégcsoport felépítésének újragondolása. Ilyen okok lehetnek többek között a tevékenység átszervezése, tulajdonosi kör megváltozása, földrajzi terjeszkedés, profiltisztítás vagy akár pusztán csak az adóoptimalizálás.

Miért hasznos?

Az átstruktúrálás során több, egymásra ható szempontot kell figyelembe venni, azonban ezek között minden esetben kiemelkedő helyen szerepelnek az adózási kérdések. A cégcsoport átszervezése jellemzően hosszú távra tervezett, körültekintő előkészítést igénylő lépes. Mindenképpen szükséges, hogy szakember közreműködésével áttekintésre kerüljenek az átalakítás adójogi vonatkozásai, melynek eredményeképpen tisztázni lehet a tervezett új struktúra várható adóterheit, az átalakítás adózási előnyeit, hátrányait, valamint az eredeti elképzelések kiegészülhetnek az adóoptimalizálást szem előtt tartó javaslatokkal, módosításokkal.

Mit teszünk?

A cégcsoport átalakítására vonatkozó tervek megismerése után elemezzük azok adóhatását mind Magyarországon, mind az érintett külföldi országokban. A döntési pontokra vonatkozóan elemezzük az egyes scenáriók adózási következményeit, támogatva ezzel a döntéshozást. Javaslatot teszünk az átstrukturálás olyan változataira, melyekkel az eredeti célokat továbbra is figyelembe véve az adóhatékonyságban is javulás érhető el. Az átalakítás utáni működés adóterheit modellezzük, előzetes számításokat végzünk.

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

Üzenet küldése

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.