Gázolaj jövedéki adó visszatérítés

Kit érint a gázolaj után járó jövedéki adó visszaigénylése?

Bármely EU tagállamban, Norvégiában, Lichtensteinben, Svájcban vagy Izlandon alapított, közúti árufuvarozással vagy személyszállítással foglalkozó céget, aki saját költségre vagy ellenszolgáltatás fejében végzi ezt a tevékenységet legalább 7,5 tonna össztömegű tehergépkocsival vagy 8-nál több ülőhellyel rendelkező autóbusszal, és járműveibe jelentős mennyiségű gázolajat tankol Magyarországon.

Mekkora összeget lehet visszaigényelni?

Az említett járművekbe tankolt gázolaj után jelenleg literenként 7 Ft igényelhető vissza. Ez különösen azon vállalkozások számára lehet vonzó, amelyek több járművet is üzemeltetnek, és Magyarországot is érintő fuvarjaik során rendszeresen vásárolnak üzemanyagkártyával vagy anélkül magyar töltőállomásokon gázolajat.

Miben tudunk segíteni?

  • Tájékoztatjuk az adóvisszaigényléshez szükséges gyakorlati tudnivalókról (pl. üzemanyagkártyával, vagy anélkül történő tankolásnál mire kell figyelni, hogy később biztosan vissza tudja igényelni a jövedéki adót)
  • Elvégezzük a fuvarozással vagy személyszállítással foglalkozó cég, valamint a cég által üzemeltetett járművek regisztrációját a magyar adóhatóságnál.
  • Megvizsgáljuk a visszatérítés céljából benyújtani kívánt számlákat a tartalmi, formai megfelelőség szempontjából.
  • A magyar adószámmal is rendelkező ügyfelek részére igény szerint elvégezzük az elektronikus ügyintézésre vonatkozó regisztrációt.
  • Benyújtjuk a jövedéki adó visszaigénylésére vonatkozó kérelmet a magyar adóhatóság felé.
  • Képviseljük a kérelmező céget az adóhatóság előtt az ügyintézés és a visszaigényléssel kapcsolatos esetleges ellenőrzés során.

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Cseuz Ákos

Adótanácsadó menedzser

Üzenet küldése

Cseuz Ákos

Adótanácsadó menedzser

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.