Láncügyletekkel kapcsolatos tanácsadás

Mit jelent a láncügylet, kiket érinthet ez a téma?

Láncügyletnek nevezzük azt a speciális áfa-kezelést igénylő ügylettípust, melynek során több termékértékesítés történik egymás után, a terméket azonban a köztes szereplők érintése nélkül az első eladótól közvetlenül az utolsó vevőig szállítják.
Az ügylettípus adójogi kezelését a közösségi áfa-irányelv szabályozza, az áfa-elszámolást sok esetben csak az összes szereplő bevonásával, és az érintett országok adószabályainak figyelembe vételével lehet helyesen lebonyolítani.

Miért érdemes külső segítséget igénybe venni az elszámoláshoz?

A láncügyletek áfa-elszámolására speciális szabályozás vonatkozik, aminek pontos értelmezése és betartása nem könnyű feladat.

Cégünk szekértő munkatársai segítséget nyújtanak a nemzetközi kereskedelmet folytató társaságoknak ahhoz, hogy határokon átívelő ügyleteiket az adózási következmények pontos ismeretében tervezzék meg, láncügyleteiket a hatályos jogszabályokkal összhangban bonyolítsák, és az esetleges tévedésekből, helytelen jogértelmezésekből eredő bírságokat elkerüljék.

Mit teszünk?

  1. Végigkövetjük (és ellenőrizzük) az összes érintett fél szerepét az ügyletben.
  2. Áttekintjük a vonatkozó jogszabályokat (szükség esetén külföldi partnerirodáink bevonásával).
  3. Segítséget nyújtunk a jogszabályoknak megfelelő áfa-elszámolás lebonyolításában.
  4. Elkészítjük és benyújtjuk a hatóságok felé a megfelelő bevallásokat, és egy esetleges adóellenőrzésre felkészülve összeállítjuk a szükséges dokumentációt.

A fenti tájékoztató a figyelemfelkeltést szolgálja. Gyakorlati példákkal kibővített részletes tájékoztatónkat elolvashatja a lancugyletek.abt.hu aloldalunkon.

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Gálfy Lívia

Adótanácsadó menedzser

Üzenet küldése

Gálfy Lívia

Adótanácsadó menedzser

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.