Képviselet adóhatósági eljárásokban

Kinek javasoljuk?

Olyan magánszemélyeknek, akiket az adóhivatal ellenőrzés alá vont, vagy akik a közeljövőben ellenőrzésre számítanak.
Amennyiben adóellenőrzésen kell részt vennie, mindenképpen javasolt szakértő segítségének az igénybevétele, szinte függetlenül bevallásának komplexitásától és jövedelmi helyzetétől. Ugyanis hiába járt el jóhiszeműen és a jogszabályokat betartva, amennyiben az eljárás során mulaszt, vagy nem megfelelő nyilatkozatot tesz, abban az esetben az adóhatóság megbüntetheti. A szakértő ellenben az első pillanattól kézben tartja az ügyet és megfelelően tudja védeni jogait és az adóhatóságot is emlékezteti jogszabályi kötelezettségeire.

Miért hasznos?

  • Amennyiben Önt egy adószakértő képviseli az ellenőrzés során, abban az esetben nem kell a hatósággal fárasztó kommunikációs csatározásokba bocsátkoznia,
  • Az adószakértő – ismerve a hatósági eljárásokat, azok erős és gyenge pontjait – segít kialakítani az Ön számára legkedvezőbb eredmény eléréshez szükséges álláspontot, amit hitelesen képviselni is tud az ellenőrzés során. Az ellenőrzés során mutatott fellépés ugyanis a siker záloga is lehet, márpedig kizárólag komoly tapasztalat és szakismeret birtokában lehetséges határozottan képviselni például egy, a hatóság által megkérdőjelezett álláspontot.

Mit teszünk?

  • A háttéranyagok áttekintését és személyes megbeszéléseket követően segítünk egy, az ellenőrzés során követendő stratégiát kialakítani, az adóügyekben tárgyalni és a hatósággal egyeztetni az adójogi álláspontot.
  • A jegyzőkönyvekre észrevételt teszünk, annak érdekében, hogy az Ön számára kedvező határozat szülessen.
  • Ellenkező esetben a határozat szakszerűségét is megkérdőjelezzük és a bíróság előtt is képviseljük az Ön érdekét (természetesen mindvégig Önnel egyeztetve).

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

Üzenet küldése

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.