Üzleti öröklés, utódlás és generációváltás

Az üzleti utódlás megtervezése jó befektetés

Függetlenül attól, hogy a tulajdonos a vállalkozását értékesíteni akarja-e, avagy más okok miatt kíván visszavonulni az aktív részvételből, az utódlás megtervezése mindenképpen meghozza eredményét: amikor a visszavonulásra sor kerül, anyagilag kifizetődő lesz, mivel nem ad-hoc döntések eredményeképpen történik az értékesítés, hanem egy jól felépített és időzített stratégia mentén.

A jó tervezés tehát zökkenőmentes átmenetet biztosít és így a pozícióváltás valószínűleg nem fogja megzavarni a társaság működését, így az üzleti eredmények a tervek szerint alakíthatók.Üzleti utódlás tervezése során figyelembe kell venni a menedzsmenti és a tulajdonosi érdekeket is.

  • Segítünk olyan érdekeltségi rendszert tervezni a vezetők részére, amely biztosítja tulajdonosi szemléletüket, illetve érdekeltté teszi őket az üzlet zökkenőmentes működtetésében és a tulajdonos utódjának a kinevelésében.
  • Támogatást nyújtunk továbbá vezetői résztulajdonosi programok kialakításában, adminisztrálásában, esetleg az üzletrészek értékesítésében, kivásárlásában is (szerződések megfogalmazásával, adminisztratív eljárások kialakításával, felügyeletével).

 

Az ABT Treuhand csoport komplex támogatást kínál adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, bérszámfejtés, valamint kockázatmenedzsment területeken egyaránt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Az Ön személyes kapcsolattartója:

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

Üzenet küldése

Láng József

Adószakértő, ügyvezető

  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
  • Javasoljuk a telefonszám megadását a könnyebb előzetes egyeztetés érdekében.